Aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerd in Terschelling

Foto: politie.nl

18 november 2019 10:08
Bron: Politie.nl

Na een DNA-match is een in 1953 op Terschelling aangespoeld lichaam alsnog geïdentificeerd. Het gaat om Andries Penning, geboren in 1924, kapitein van de kustvaarder Westland.

Zijn schip verging met zeven opvarenden in de nacht van de watersnoodramp 1953 op de Noordzee, op weg van Duitsland naar Engeland. Drie maanden later spoelde een lichaam aan op Terschelling, dat daarna in graf O-2 als onbekend persoon is begraven.

 

DNA afstaan

Enkele maanden geleden, na een bezoek aan het wrakkenmuseum op Terschelling, meldde de 69-jarige zoon zich bij de politie om DNA af staan. In september kreeg hij te horen dat zijn vader, Andries Penning, de man was die begraven lag in graf O-2 op Terschelling.

 

Oproep familie vermisten

De politie vraagt achterblijvers en directe familie van vermisten, bij wie geen DNA is veiliggesteld, om een afspraak te maken. Dit om alsnog DNA af te laten nemen om een profiel te maken. Al deze DNA-profielen worden dan met terugwerkende kracht in de DNA-databank opgenomen. Wilt u hiervoor een afspraak maken, mail dan naar [email protected]

 

Contact

Voor vragen over het identificeren van onbekende doden kunt u terecht bij het Landelijk Bureau Vermiste Personen. Telefoon: 088-661 5562. Mail: [email protected]

Kijk voor meer informatie hierover op onze themapagina.