Joure - Brandstichting twee auto’s in Opsporing Verzocht

30 oktober 2018 10:23
Bron: Politie.nl

In de uitzending van vanavond, dinsdag 30 oktober besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan twee autobranden in Joure. In de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart stond de auto van inwoonster uit de Driessenstraat in de brand. Haar tweede auto, werd in dezelfde straat in brand gestoken in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 april.

Onderzoek
Wij doen onderzoek naar de brandstichtingen en houden er sterk rekening mee dat het te maken heeft met het werk van de vrouw uit Joure. Zij is curator en betrokken bij de financiële afhandeling van faillissementen, met name in Friesland. Mogelijk zijn de branden gesticht omdat iemand het niet eens is met hoe die faillissementen afgehandeld worden.

Op onscherpe bewakingsbeelden uit de omgeving is op te maken dat vlak voor en na de tweede brand een auto rond rijdt in de omgeving. Wij denken dat die auto van de brandstichter is. De auto rijdt over de Ter Huivra in Joure. Rond kwart voor twee ’s nachts rijdt de auto langs de Rabobank. In de verte is te zien dat er even later iemand ter hoogte van het Jonkerbosje uitstapt. De Driessentraat ligt zo’n 150 meter verderop. Degene die uitstapt loopt diverse keren van en naar de auto en verdwijnt dan voor korte of langere tijd. Om iets voor half drie rent de persoon terug naar de auto en rijdt weg. Kort daarna werd de brandende auto ontdekt. 
Ondanks de niet scherpe beelden hopen we dat iemand ons meer kan vertellen over de auto en mogelijk over de persoon die in en uit stapt. 
De bewakingsbeelden zijn ook op ons YouTubekabaal te zien. 
Uitzending en tips
Opsporing Verzocht is te zien op NPO1 omstreeks 20.30 uur. De herhaling is de volgende dag, woensdag 31 oktober, te zien op NPO2 omstreeks 11.40 uur. Heeft u informatie over deze zaak? Bel dan de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem kan ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Friesland Joure

Brand
  • a956f3d8dd02f6002869945f18440923