Oosterwolde - Jongeman overvallen in woning

29 november 2016 15:44
Bron: Politie.nl

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woningoverval die gistermiddag plaatsvond aan de Eekterweg in Oosterwolde. De politie komt graag in contact met mensen die wellicht iets gezien hebben.

Maandagmiddag 28 november werd de politie om 13.50 uur gebeld door één van de bewoners van de woning, een 19-jarige jongeman, over het feit dat hij net overvallen was door twee onbekende mannen. De politie ging direct ter plaatse en heeft nog uitgekeken naar de daders, maar trof ze helaas niet meer aan.

Er was aangebeld bij de woning en toen de 19-jarige opendeed werd hij direct met twee overvallers geconfronteerd die de woning binnen drongen, hem verbaal bedreigden en geld eisten. Even later verlieten zij met wat contant geld de woning. De 19-jarige raakte niet gewond maar bleef wel hevig geschrokken achter. Het is niet bekend of de daders gewapend waren.
Signalement
Van de daders is bekend dat zij beide ongeveer 1.80m lang en 30 jaar oud zijn en beiden een tenger postuur en blanke huidskleur hebben. Van één van de daders is bekend dat hij gebrekkig Nederlands sprak. Beide daders droegen een capuchon waardoor hun haar niet te zien was, en donkere broeken en jassen. Één van de mannen had een bontkraag aan zijn jas.

Het is niet duidelijk hoe de daders bij de woning gekomen en weer vetrokken zijn.
Tips?
Heeft u maandagmiddag rond 13.45 uur verdachte personen gezien in de buurt van de Eekterweg die mogelijk iets met deze overval te maken hadden? Dat kunnen mannen zijn geweest die rondliepen, maar ook als u een auto in de buurt heeft zien staan of rijden die er niet thuishoorde, hoort de politie het graag. Geef alle informatie die u heeft door aan het overvallenteam van de politie via 0900-8844 of het tipformulier op deze pagina.

 

2016582688

Friesland Oosterwolde

  • e3a7e4f5e3e70acd2f9a21677c63bc68