Verdachte ongeregeldheden Oudemirdum meldt zich na tonen foto

17 juni 2021 11:19
Bron: Politie.nl

Op 27 april 2021 vonden er ongeregeldheden plaats bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum. Vanwege deze ongeregeldheden doet de politie onderzoek naar degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. In de avond van de ongeregeldheden werden acht personen aangehouden.

 

Twaalf aangehouden verdachten
In de weken na de ongeregeldheden werden als vervolg in het onderzoek nog eens vier personen aangehouden: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren en een minderjarige. Hiermee kwam het aantal aangehouden personen op twaalf.

Nieuwe aanhouding na tonen geblurde foto
Naast die twaalf aangehouden verdachten was er zicht op een andere, nog onbekende verdachte. Maandag 14 juni werd daarom een geblurde foto van deze man naar buiten gebracht, met het verzoek zich te melden. Na het tonen van deze foto op onze website meldde deze persoon zich bij de politie. Ook hij is, als dertiende verdachte, aangehouden.

Deze 26-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt ervan verdacht een voorwerp naar een agent te hebben gegooid. Na het afleggen van de verklaring op het politiebureau is de verdachte heengezonden. De zaak zal ingezonden worden naar het Openbaar Ministerie en deze zal, in samenwerking met de politie, de zaak verder oppakken.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners en treedt er daadkrachtig tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Als het moet, stappen zij naar voren en gaan de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers. Wilt u meer weten over GTPA? Kijk dan op de themapagina ‘geweld tegen politie en hulpverleners.’

 

Friesland Oudemirdum

Aanhouding Geweld
  • 0bb988a05f350d7da62b102bff93eabe