Andelst, Elst - 3 Roemenen vast na poging oplichting

2 december 2016 12:01
Bron: Politie.nl

Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat op de oprit van de A50 naar de A15 een auto op de vluchtstrook stond met enkele personen die passerende voertuigen trachtten te stoppen, om vervolgens om geld te vragen. Meteen gingen meerdere politie-eenheden die kant op om poolshoogte te nemen. De bestuurder van de betreffende auto ging er vandoor toen hij een politievoertuig zag naderen. Na een achtervolging hielden agenten op de Rijksweg-zuid in Elst de drie inzittenden aan op verdenking van poging tot oplichting.

Oost-Nederland
De drie aangehouden verdachten zijn Roemenen van 26, 26 en 35 jaar. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de veiligheidsfouillering troffen agenten diverse spullen aan, waaronder sieraden en mobieltjes, die voor het onderzoek in beslag werden genomen. Het drietal blijft langer vastzitten gedurende verder onderzoek.

Andere agenten hadden inmiddels contact gelegd met de meldster. Van de vrouw, die goederen was aangeboden in ruil voor geld, is een aangifte opgenomen. Een week eerder heeft de politie eveneens een Roemeen staande gehouden na een melding van eenzelfde soort praktijken in de omgeving van Arnhem. De bestuurder kreeg toen een verbaal vanwege onnodig stoppen op een vluchtstrook.
Rijbewijs ingevorderd en auto in beslag genomen
De 26-jarige bestuurder vertoonde tijdens de achtervolging, over de A15 richting Tiel, zeer verkeersonveilig gedrag. Een snelheidsmeting kwam uit op 163 km/per uur. Daarnaast reed de man met hoge snelheden over de vluchtstrook, reed hij bij de afrit Elst door rood licht en haalde via verdrijvingsvlakken een lesauto in terwijl er tegenliggers waren. Hiermee bracht de 26-jarige ook het overige verkeer danig in gevaar. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt voor artikel 5 Wegenverkeerswet (WVW), verkeersonveilig rijgedrag. De auto is voor het onderzoek in beslag genomen.

2016587800 ^MJV

Gelderland Gelderland Midden Andelst

  • 7b7e0a31aee127eec6c75048667faf91