Borculo - Mannen aangehouden na inbraak via sleutelkastje

20 april 2016 12:31
Bron: Politie.nl

Naar aanleiding van een tip van een alerte getuige heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 19 april twee mannen uit Benthuizen en Boskoop kunnen betrappen op inbraak in een complex aan de Beethovenstraat in Borculo, via openbreken van een sleutelkastje.

De politie werd rond 04.50 uur gebeld door de getuige over twee verdachte mannen die het complex ingingen. Ter plekke ontdekte de politie dat het sleutelkastje van de centrale toegangsdeur open gebroken was. Ook werd één verdachte gesignaleerd, die meteen op de vlucht sloeg toen hij merkte dat hij betrapt was. De politie zette de achtervolging lopend in. Bij de Stenen Tafel ging de verdachte het water in, en de agenten ook. Even later kon de politie de verdachte traceren via het natte spoor dat hij achterliet. Hij had zich aan het Muraltplein verstopt onder het afdekzeil van een tuinset. Hier werd deze eerste verdachte, een 22-jarige man uit Benthuizen, om 05.20 uur aangehouden.

Daarna begon de zoektocht naar de tweede verdachte. Ondertussen was de auto van de mannen aan de Beethovenlaan aangetroffen en afgesleept. Op basis van de eerste aanhouding en de aangetroffen auto, ontstond een sterk vermoeden wie de tweede verdachte was. Agenten hebben opvallend en onopvallend intensief naar hem gezocht en deze 25-jarige man uit Boskoop uiteindelijk vlak voor 08.00 uur gesignaleerd en aangehouden aan de Barchemseweg.
Geldkistje
Uit een woning in het complex aan de Beethovenlaan waar de mannen binnen gedrongen waren, bleek een (leeg) geldkistje en bankpas gestolen. Tot op heden zijn die spullen nog niet aangetroffen. De rekening van de gedupeerde is uiteraard geblokkeerd. Als iemand wellicht in de omgeving een gedumpt geldkistje aangetroffen heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
Meer sleutelkastjes open gebroken
In de omgeving blijken in dezelfde nacht meer sleutelkastjes open te zijn gebroken. Tot nu toe gaat het om acht aangiftes. Voor zover nu bekend gaat het in alle gevallen om kastjes waar geen sleutel (meer) in zat, of pogingen om het kastje open te breken. De politie onderzoekt of de aangehouden mannen hier ook voor verantwoordelijk zijn geweest.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

2016191385