Dodewaard - Alerte buurtbewoner houdt verdachte aan, politie zoekt twee medeverdachten

3 september 2018 11:20
Bron: Politie.nl

Drie personen hebben gisteravond aan de Langeakkerstraat in Dodewaard een aanhanger met tientallen kilo’s koper gestolen. Door doortastend optreden van een alerte buurtbewoner kon een 51-jarige man uit Bemmel worden aangehouden. De twee anderen ontkwamen, met de aanhanger. De politie is op zoek naar deze twee verdachten.

Gerommel bij zijn huis trok de aandacht van de buurtbewoner. Buiten gekomen zag hij twee personen wegrennen en een donkerkleurige Mercedes wegrijden met de aanhanger erachter. De man aarzelde geen moment en rende achter de twee personen aan, die zich in een tuin van een andere buurtbewoner hadden verstopt.
Op dat moment kwam de donkerkleurige Mercedes weer terug om de twee anderen op te halen. Terwijl de verdachten wilden instappen, pakte de buurtbewoner een van hen vast. De Mercedes ging ervandoor en de andere verdachte rende weg in een nabijgelegen boomgaard.
Heeft u meer info?
Agenten hebben de aangehouden verdachte meegenomen naar het politiebureau. Uiteraard wil de politie de aanhangwagen terugvinden, alsook de andere twee verdachten. Over het signalement van de verdachten is weinig bekend, maar mogelijk zijn er mensen die tussen 23.00 uur en middernacht een donkerkleurige Mercedes in de omgeving hebben gezien.
Ook kan het zijn dat mensen aanslaan op de inhoud van de aanhangwagen. Naast zo’n 45 kilo koper lagen daarin fietsen en accu’s. Als u deze combinatie voorbij ziet komen, of misschien zelfs te koop aangeboden krijgt, neem dan contact op met de politie via 0900-8844, onderstaand tipformulier of via onze sociale media.

2018396966 MB

 

 

Gelderland Dodewaard

Aanhouding
  • 23475c078342fa1ecf2a8419c3ebaed7