Man aangehouden voor bezit wapens en munitie in Klarenbeek

Foto: politie.nl

22 juni 2019 12:46
Bron: Politie.nl

Een 24-jarige jarige man uit Klarenbeek is vrijdag 21 juni aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. De man zou een medebewoner van een pand in Klarenbeek bedreigd hebben met steekwapens. Na onderzoek troffen agenten in zijn woning verboden wapens en munitie aan.

De politie kreeg de melding van een bewoner van een pand in Klarenbeek dat hij enkele keren met steekwapens was bedreigd door de 24-jarige medebewoner.

Agenten gingen vervolgens bij de 24-jarige man aan de deur. Die vertelde dat hij een zwaard en andere wapens in huis had. Hij overhandigde naast een zwaard, meerdere messen, een kruisboog en enkele onklaar gemaakte antieke geweren aan de agenten. De man deed vrijwillig afstand van deze wapens, waarna ze in beslag werden genomen.

Explosieve lading

Bij een eerste onderzoek in de woning troffen de agenten meerdere munitie en een handgranaat, waarvan leek of de pin verwijderd was, aan. Daarom werden medewerkers van de Explosieven opruimingsdienst ingeschakeld.

Na verder onderzoek werd in de woning geschutsmunitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen, waaronder een antitankwapen waarbij de springlading nog aanwezig was (panzerfaust) en een granaat zonder ontsteking, maar met een explosieve lading. De medewerkers van de EOD hebben de aangetroffen goederen meegenomen en zullen deze op een later moment vernietigen.

De 24-jarige man is aangehouden. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Magneetvissen gevaarlijk

De 24-jarige man kwam in het bezit van de oude munitie en wapens door het zogenaamde magneetvissen. Dit kan echter levensgevaarlijk zijn. Je weet nooit of je te maken hebt met instabiele munitie, die onverwacht kan ontploffen. Je kunt het aan de buitenkant niet zien. De munitie kan exploderen bij het oppakken, het neerleggen of door de schok waarmee het tegen de magneet aan wordt getrokken. Magneetvissen is niet zonder risico en kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de directe omgeving.

 

2019272773 HP