Dronken bestuurder rijdt tijdens vlucht tegen politieauto in Lienden

4 mei 2019 11:15
Bron: Politie.nl

Vrijdag rond 16.00 uur reden agenten op de N320 richting Kesteren toen hen slingerend een auto tegemoetkwam, op de verkeerde weghelft en met lege voorband. Zij keerden hun dienstvoertuig en gaven de bestuurder vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg meteen een stopteken. Ondanks gebruik van optische- en geluidssignalen negeerde hij dat. Met moeite lukte het de agenten na een korte achtervolging om hem te laten stoppen. De man bleek onvast ter been en rook sterk naar alcohol en kon mee naar het politiebureau voor de onvermijdelijke ademanalyse.

De naar later bleek 62-jarige inwoner van de gemeente Buren zorgde voor hachelijke situaties op de weg. Meerdere tegenliggers moesten uitwijken, twee van hen zodanig dat ze in de berm terecht kwamen. Omdat de bestuurder totaal niet reageerde op hun aanwijzingen besloten de agenten voor hem te gaan rijden, maar ook de tekst ‘volgen politie’ via hun transparant hielp niet. Na aanrijding tegen het politievoertuig raakte de auto van de man vervolgens in de berm. De agenten stopten, de verdachte reed echter door en vervolgde via de berm en de weg slingerend zijn vlucht. Even later kon de man op de Burgemeester Houtkoperweg worden aangehouden. De 62-jarige is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse en verhoor.

Veel te veel gedronken

De uitslag van de ademanalyse was ver boven de wettelijke limiet van 220, namelijk 1365 ug/l. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. Naast rijden onder invloed wordt de 62-jarige verdacht van het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid (artikel 5 Wegenverkeerswet), negeren van een stopteken en verlaten plaats ongeval. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

2019193355 ^MJV