Ulft - Duo op heterdaad gepakt na autokraak

10 december 2016 12:00
Bron: Politie.nl

Na een auto-inbraak in Ulft vrijdagnacht heeft de politie twee verdachte in de kraag gevat. Het gaat om twee jongens van 16 en 19 jaar uit Silvolde. De twee werden vrijwel op heterdaad betrapt.

Agenten konden het duo snel inrekenen dankzij een goede tip van getuigen, die de twee kort daarvoor hadden gezien op de Allee in Ulft. Door een goede beschrijving van hun uiterlijk zagen agenten kort na aankomst rond 02.40 uur aanhouden. Bij de twee werden spullen aangetroffen die kennelijk buit waren gemaakt bij de auto-inbraak. Ook hadden ze gereedschap bij zich op auto?s open te breken. Het duo zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.
Verdachte situatie? Bel 112!
Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ?de klos? dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

 

Onder de noemer ?112, daar vang je boeven mee? benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Ook kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

(2016601313) ^PK

Gelderland Noord en Oost-Gelderland Ulft

  • 6d27b5f07de812fa7622873606798158