Wehl - Buurt afgezet om inbrekers: twee van de drie aangehouden

22 oktober 2018 11:57
Bron: Politie.nl

Gisteravond heeft de politie twee van de drie mannen aangehouden die worden verdacht van het inbreken in een woning aan de Beekseweg. Het drietal was net weg bij de woning toen gealarmeerde agenten aankwamen. De buurt werd afgezet en doorzocht wat leidde tot de aanhouding van twee 19-jarige mannen uit Veenendaal. De derde man wordt nog gezocht en daarbij roept de politie de hulp van getuigen in.

Rond 20.15 uur kregen agenten de melding dat er op dat moment drie mannen aan het inbreken waren. Toen de agenten een kleine vijf minuten later bij de woning aankwamen, waren de mannen net weg. Hierop is direct de omgeving doorzocht en zagen agenten de mannen in een nabijgelegen straat lopen. De afstand tussen de agenten en de verdachten was te groot om hen aan te houden en toen de verdachten de agenten zagen, zetten zij het op een lopen.

Ver kwamen twee van hen niet. Meerdere agenten waren inmiddels naar Wehl gereden om te helpen bij de zoektocht naar de inbrekers. Korte tijd later werd de eerste verdachte aangehouden in de wijk bij het station. Omdat de andere twee verdachten vermoedelijk ook in die wijk zouden zijn, is de wijk afgezet. Een getuige gaf ondertussen door dat hij een van de verdachten had zien lopen in de Julianastraat. Agenten reden direct naar de genoemde straat en troffen daar inderdaad de tweede verdachte, die ook werd aangehouden. De mannen zitten vast.
We zoeken getuigen
De derde man die bij de inbraak gezien was, werd niet meer gevonden. De politie is op zoek naar getuigen die gisteren de inbrekers of de inbraak hebben gezien. Heb je gisteren de inbraak zien gebeuren of heb je meer informatie over de inbrekers? Heb je ze bijvoorbeeld zien rennen en weet je hoe ze eruit zagen? De politie komt dan graag met je in contact. Ook informatie die over de twee aangehouden verdachten gaat, is welkom. Neem contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.

2018476812 MB

Gelderland Wehl

Aanhouding Inbraak
  • 0c1700d7bc001c0d4dfe7ca7a265bbe2