Politie zoekt getuigen van melding woninginbraak in Montferland Zeddam

Foto: politie.nl

24 juni 2019 10:36
Bron: Politie.nl

Zondagavond 23 juni reageerde de politie op een melding van een vermoedelijke woninginbraak in de Majellastraat in Zeddam. Via het raam klommen twee mannen de woning binnen en overliepen de bewoner. Hierna vluchtte de twee en verlieten de woning. De politie zoekt getuigen.

Rond de klok van 21.45 uur werd de meldkamer van de politie gebeld. De bewoner meldde dat er twee mannen via het raam zijn woning binnen waren gekomen. Ze waren vermoedelijk gewapend. De bewoner wist zich in zijn eigen huis te verschansen en belde direct de politie. De twee mannen verlieten in allerijl de woning en gingen er lopend vandoor.

Burgernet

Zondagavond na het incident is een burgernetmelding verspreid. De inhoud van dat bericht was "MONTFERLAND: Zeddam, Majellastraat. 21.45 uur. Verdachte situatie met gewapende personen. Zijn te voet gevlucht. 1 in donkere kleding. Andere onbekend”.

Onderzoek in en om de woning

Zondagavond werd er in de omgeving gezocht naar de twee mannen. In en om de woning werd forensisch onderzoek gedaan en er werd gesproken op zoek naar informatie met omwonenden gesproken.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die deze mannen hebben gezien. Van die mannen is bekend dat er één was gekleed in zwarte kleding en de ander droeg een rood shirt.

Hebt u gisteravond rond de klok van 21.45 uur deze mannen gezien naar of van de woning in deze straat of weet u meer van dit incident of de twee daders? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

 

2019276688 RV