Appingedam - Drie aanhoudingen na geweldpleging bij café

5 februari 2017 12:40
Bron: Politie.nl

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Appingedam en een 24-jarig lid van motorclub Satudarah aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie mannen werden aangehouden nadat er een vechtpartij bij een café aan de Wijkstraat in Appingedam was ontstaan.

De politie kreeg zaterdagnacht rond 02:30 uur de melding dat er een vechtpartij gaande was en gingen met meerdere eenheden naar de Wijkstraat. Daar was nog een grote groep mensen buiten de kroeg aanwezig. Twee personen, een 21-jarige en 18-jarige man uit Appingedam bleken mishandeld te zijn. Zij hadden beiden letsel in het gezicht. Ook was er een ruit van het café vernield. 

Uit verklaringen bleek het 24-jarige lid van motorclub Satudarah betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. De verdachte werd hierop door agenten aangehouden.  Hij verzette zich hevig. De 20-jarige verdachte probeerde agenten bij die aanhouding te trappen. Hij werd hierop ook aangehouden. Het Satudarah lid en de 20-jarige werden met pepperspray onder controle gebracht. De andere 24-jarige bemoeide zich ermee en werd hierop ook aangehouden.

De verdachten zitten vast en worden gehoord. Er wordt nader onderzoek gedaan naar wat er zich precies heeft afgespeeld. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie sluit meerdere aanhoudingen en aangiftes niet uit. 
Tips
Heeft u meer informatie over de vechtpartij, bent u getuige geweest en heeft u dit nog niet gemeld bij de politie? Neem dan contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem,  bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 
Aanpak criminaliteit binnen motorclubs
De overheid heeft bijzondere aandacht voor bepaalde motorclubs en hun leden vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. De aanpak van motorclubs heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (Openbaar Ministerie gemeenten etc.). Outlawbikers zijn regelmatig betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Denk aan intimidatie, afpersing, geweld, wapens en drugs. 
Outlawbikers
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde outlaw motorclubs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ?outlawbikers? vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten).

 

Groningen Appingedam

  • b6088ba8df4d90540ac78c27eb8a0241