Twee aanhoudingen na aantreffen drugslab Vriescheloo

5 november 2019 16:49
Bron: Politie.nl

De politie heeft vannacht in een pand aan de Dijkweg in Vriescheloo een laboratorium voor de productie van synthetische drugs ontdekt. Tijdens de actie werden twee verdachten aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) gaat in de loop van de dag het drugslab ontmantelen.

Aanhoudingen
Naar aanleiding van rechercheonderzoek kregen wij het vermoeden dat er op deze locatie mogelijk een drugslaboratorium zou zijn. In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november zijn wij het pand binnen getreden. In de schuur - die aan de woning vast zit - troffen we inderdaad en drugslaboratorium aan. Het bleek een in werking zijnde amfetamine lab te zijn. Wij hebben twee personen aangehouden die op dat moment in dat pand aanwezig waren. Het gaat om twee mannen van 34 en 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.  

Onderzoek
Na de aanhoudingen werd er onderzoek gedaan in het pand. Vannacht is het pand bewaakt en ook vandaag wordt er door het LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling) onderzoek gedaan. Zij zullen het laboratorium ontmantelen. Het politieonderzoek gaat uiteraard door. Heeft u informatie of tips wat ons kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html#alinea-title-hoe-te-handelen-bij-aantreffen-van-een-mogelijk-drugslab