Venlo/Venray - Getuigen gezocht van achtervolging op A73

14 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen, die meer informatie of foto- en videobeelden hebben, van een achtervolging. De politie achtervolgde woensdagmiddag een bestelbus over de A73 richting Nijmegen. De 26-jarige bestuurder uit Venlo is aangehouden.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er op meerdere adressen in Wellerlooi ingebroken en zijn er goederen gestolen. Na onderzoek kwam de politie uit bij een bestelbus in Venlo. De bus was in Wellerlooi betrokken geweest bij de strafbare feiten. De bestuurder van de bus sloeg woensdagmiddag rond 15.30 uur op de vlucht voor de politie en reed de autosnelweg A73 op. Een passagier sprong uit de bestelbus toen deze de oprit van de A73 opreed. Deze gevluchtte man is nog niet aangehouden.

Achtervolging
De achtervolging eindigde in Blitterswijck aan de Ooijenseweg toen de bestuurder in een weiland tot stilstand kwam. Hij probeerde te voet te vluchten. De 26-jarige man uit Venlo is door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Geen gewonden
Niemand raakte gewond bij de achtervolging op de autosnelweg. De bestuurder van de bestelbus ramde in zijn vlucht wel twee politieauto’s. Die liepen daarbij schade op. Daarnaast zijn er ook goederen uit de bestelbus gegooid. Mensen die deze goederen aantreffen worden vriendelijk verzocht deze in te leveren bij de politie.

Oproep voor beelden
In verband met het onderzoek doet de politie een oproep aan weggebruikers om informatie en eventueel foto’s of videobeelden van dashcams te delen. Reed u woensdagmiddag rond 15.30 uur over de A73 en heeft u iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, deel deze informatie dan via 0900 – 88 44.

Via onderstaand tipformulier kunt u uw foto’s of videobeelden direct uploaden naar de politie.

Ook getuigen die meer informatie kunnen geven over de nog door de politie gezochte bijrijder, die op de oprit van de A73 in Venlo de bus verliet, worden verzocht om zich bij de politie te melden.