Chemicaliën aangetroffen in loods in Herkenbosch

19 mei 2019 19:38
Bron: Politie.nl

In een loods aan de Veldweg heeft de politie zondagavond chemicaliën aangetroffen. Rond 17.20 uur kwam er een melding binnen van een verdachte situatie bij de loods, en werd door de melder een penetrante geur geroken bij de loods. Brandweer en politie gingen ter plaatse en troffen de chemicaliën aan.

Er zijn onder andere verschillende jerrycans aangetroffen met onbekende inhoud. Het is nog niet duidelijk wat er precies in de loods werd geproduceerd. Het vermoeden is dat de chemicaliën worden gebruikt voor de productie van drugs. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten zes personen de loods uit, en gingen er in een personenauto vandoor. De auto is verderop in de straat aangetroffen, zonder de verdachten. In de loods werden twee verdachten aangehouden die achterbleven. Op dit moment wordt er nog gezocht naar de overige verdachten in de omgeving van de Veldweg.

Ontmanteling
Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is door de politie in kennis gesteld en zij beginnen waarschijnlijk vanavond nog met het onderzoek in de loods en ontmanteling. Daarna wordt ook pas duidelijk wat er precies is aangetroffen en waarvoor het wordt gebruikt.