Heythuysen - Politie Leudal verhuist naar het gemeentehuis in Heythuysen

15 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vanaf 1 juli 2018 doen inwoners van Leudal in het gemeentehuis in Heythuysen aangifte bij de politie. Op dezelfde datum sluit het politiebureau in Heythuysen de deuren voor het publiek. Bij het Politieservicepunt (PSP) in het gemeentehuis is er de mogelijkheid om van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur op afspraak aangifte te doen. Buiten deze tijden kan het publiek altijd bellen met de politie via 0900-8844 om een afspraak te maken. Bij dringende zaken of meldingen probeert de politie ook ter plaatse te komen.

Het politiebureau aan de Biesstraat 21 in Heythuysen sluit per 1 juli aanstaande haar deuren voor publiek. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Leudal terecht bij het Politieservicepunt in het gemeentehuis aan het Leudalplein 1. Het gemeentehuis heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. Na een afspraak via tel. 0900-8844 kunt u daar terecht voor de aangifte. Verder kunnen andere politiebureaus in de regio ook door het publiek bezocht worden, zoals het politiebureau in Weert of Roermond. Ook hier geldt dat een afspraak voor een aangifte moet worden gemaakt.

Aanpassen van de dienstverlening
De afgelopen jaren stellen burgers steeds meer telefonisch en digitaal hun vragen aan de politie. Email en bijvoorbeeld social media hebben hun intrede gedaan. Ook kan er van een groot aantal strafbare feiten digitaal en telefonisch aangifte worden gedaan. Daarnaast kunnen politiemedewerkers bij ernstige misdrijven bij de mensen thuis de aangifte opnemen. Deze mogelijkheid wordt ook aangeboden aan minder mobiele mensen. Een bezoek aan het politiebureau is vaak niet meer nodig. Op basis van deze ervaringen past de politie in Leudal haar dienstverlening aan, zodat er meer mogelijkheden zijn voor burgers dan alleen via het politiebureau en de telefoon contact te krijgen met de politie.

Hoe doet u aangifte of melding bij de politie?
Hieronder de mogelijkheden tot het doen van aangifte of melding bij de politie in Leudal nog even op een rij:

Bij spoed: bel 112
Geen spoed, wel politie: bel 09008844
Digitaal aangifte doen: kijk op www.politie.nl voor de mogelijkheden
Aangifte doen: bel voor een afspraak 09008844
Afspraak aangifte PolitieServicePunt: bel 09008844. Aangifte bij PSP kan maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Contact met uw wijkagent: kijk op www.politie.nl of stuur een mail naar [email protected] 

 

Limburg Heythuysen

  • ff4cd751020466af7f610bb17b1ecab1