Dodelijk steekincident Kerkrade, politie zoekt verdachte

10 juli 2019 14:16
Bron: Politie.nl

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een dodelijk steekincident aan de Erensteinerstraat. Een vrouw is daarbij op straat kom te overlijden.

Rond 13.15 uur kreeg de politie melding van het steekincident op straat. Ondanks de inspanningen van de gealarmeerde hulpdiensten is het vrouwelijk slachtoffer komen te overlijden. De politie is direct gestart met een zoekactie naar de verdachte, die te voet weg is gevlucht vanaf de plaats delict.

Zoekactie naar verdachte

De mannelijke verdachte is in donkere kleding in onbekende weggevlucht vanaf de Erensteinerstraat. De politie heeft de directe omgeving afgezet en is een zoekactie begonnen naar de verdachte. Er zijn speurhonden ingezet en ook is de Duitse politie in kennis gesteld van de zoekactie naar de man.

Signalement gezochte verdachte

Via Burgernet is het signalement van de gezochte verdachte gedeeld, het betreft een: negroïde man die zwarte kleding droeg en te voet is weggevlucht vanaf de Erensteinerstraat. Burgers die hem zien, worden gevraagd om hem niet zelf te benaderen maar direct de politie te waarschuwen door 112 te bellen!

Onderzoek naar aanleiding

De Erensteinerstraat blijft voorlopig afgesloten in verband met het politieonderzoek. Dit moet ook duidelijkheid geven over de aanleiding en het motief van het dodelijke misdrijf. Getuigen die informatie hebben worden verzocht om zich te melden via 0900-8844.