Opnieuw aanhouding in onderzoek woningoverval Kessel

16 april 2019 15:09
Bron: Politie.nl

Door medewerkers van de politie is maandag een 23-jarig man uit Geleen aangehouden als verdachte in het lopende onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Baarloseweg in Kessel het afgelopen jaar.

De verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval op een echtpaar in de nacht van 30 september op 1 oktober 2018. De woning van de verdachte is doorgezocht, de verdachte zal door rechercheurs worden gehoord over de overval. De politie kwam de man door onderzoek op het spoor. Het is de tweede aanhouding in deze zaak.

Hechtenis

Op dinsdagochtend 9 april werd door rechercheurs al een 21-jarige man uit Beek aangehouden in het onderzoek. Deze verdachte heeft na voorgeleiding aan de Rechter-Commissaris een verlenging van veertien dagen hechtenis opgelegd gekregen.

Getuigen gezocht

Gewapende woningoverval

Twee onbekende mannen komen in de betreffende oktobernacht rond 02.30 uur via de achterzijde de woning aan de Baarloseweg binnen en bedreigen de bewoners met een steekwapen. Vervolgens beroven ze hen van een fors geldbedrag en gaan er vermoedelijk in een auto vandoor. De twee blanke verdachten droegen capuchons en handschoenen en worden geschat op een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Een van hen had een slank en de ander een gezet postuur. De recherche heeft meteen na de woningoverval buurt- & technisch onderzoek in de omgeving van de Baarloseweg ingesteld.

Opsporing Verzocht

Via het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht deed de recherche half maart een oproep aan het publiek om informatie te delen die kan helpen in het oplossen van de zaak. Er werden onder andere bewakingsbeelden gedeeld, daarnaast worden nog enkele specifieke vragen aan de kijkers gesteld. Dat leverde vier tips op die zijn meegenomen in het lopende onderzoek. De uitzending van Opsporing Verzocht met het item over deze zaak, die ruim 30.000 keer online is bekeken, is hier terug te kijken.