Twee aanhoudingen voor brute woningoverval in Swalmen

9 augustus 2019 22:30
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagavond twee verdachten aangehouden op verdenking bij hun betrokkenheid bij een zeer gewelddadige en gewapende woningoverval eerder die middag op de Hollestraat in Swalmen. Tijdens de overval raakte een 17-jarige bewoonster lichtgewond. De recherche heeft de overval, waarbij onder meer een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt, in onderzoek.

Rond 16.00 uur werd de politie gealarmeerd over de overval gepleegd door drie jonge mannen. De bewoonster meldde dat ze onder bedreiging van een wapen, geld heeft moeten afstaan. De overvallers slaan vervolgens op de vlucht in een witte personenauto. Kort daarna werden zij gesignaleerd door de politie en na een achtervolging hebben zij het voertuig verlaten, waarna een grote zoekactie op touw werd gezet. Rond 16.30 uur kon één verdachte worden aangehouden bij het Retailpark in Roermond.

Aanhoudingsschot en tweede aanhouding

Tijdens de zoektocht naar de andere verdachten werd de hulp ingeschakeld van een politiehelikopter en speurhonden. Ook werd er door een agent een aanhoudingsschot gelost. Het is nog onbekend of de verdachte hierbij gewond is geraakt. Na een intensieve zoektocht kon rond 19.30 uur nabij het Retailpark Roermond een tweede verdachte worden aangehouden. De twee verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Heeft u iets gezien?

Heeft u vrijdagmiddag en/of -avond iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000