Verdachte van huiselijk geweld verzet zich tegen aanhouding in Klein-Zundert

1 oktober 2019 10:46
Bron: Politie.nl

Een politieagent heeft maandag 30 september rond 16.15 uur in de Hulsdonkstraat een 35-jarige man uit Achtmaal aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht die dag zijn vriendin te hebben mishandeld in hun woning in Achtmaal. De verdachte werkte niet mee aan zijn aanhouding.

De politieagent zag de verdachte, die na de mishandeling per auto was vertrokken, rijden op de Achtmaalseweg in Klein-Zundert en zette hem op de Hulsdonkstraat aan de kant. Toen de man te horen kreeg dat hij was aangehouden op verdenking van huiselijk geweld reageerde hij agressief en werkte hij niet mee aan zijn aanhouding. Hij probeerde weer in zijn auto te komen en bleef zich verzetten. Daarop heeft de agent pepperspray gebruikt om de man te kalmeren. Nadat hij was aangehouden, schold hij de politieagent uit en beledigde hem. Andere politiemensen hebben zich over de vrouw ontfermd, er is een zorgmelding opgemaakt en er wordt onderzocht of de man een tijdelijk huisverbod opgelegd kan krijgen.

Meld huiselijk geweld

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen, is een belangrijke eerste stap. Dreigt er direct gevaar? Bel altijd 112! Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl lees je meer over het herkennen van signalen en met wie je in gesprek kunt gaan.