Bergen op Zoom - Poging beroving door twee gemaskerde mannen met taser

16 maart 2019 14:03
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond hebben twee gemaskerde mannen geprobeerd een groepje jonge mannen te beroven. Zij bedreigden hen met een taser. Een slachtoffer raakt daarbij licht gewond.

Zeeland-West-Brabant
De drie slachtoffers (17, 23 en 28 jaar) schuilen omstreeks 23.45 uur voor de regen onder het tunneltje tussen het Emmaplein en de Lourdesstraat. Kort daarop zien zij twee gemaskerde personen uit de Jan de Wittstraat aan komen lopen. Beiden sluiten de schuilende mannen tussen hen in en eisen dat zij hun telefoon en geld afgeven. Als dit niet snel genoeg gaat zetten de belagers hun taser aan en pakken elk een slachtoffer vast. Een van hen krijgt de volle laag van een taser in zijn nek, op zijn rug en zij. Op een gegeven moment weten zij zich los te wurmen en te ontsnappen. Hun belagers verdwijnen zonder buit weer richting de Jan de Wittstraat en de Heinsiusstraat. Hierna is de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de daders. Deze zijn nog niet gevonden.
Signalement
Samen weten de slachtoffers een goed signalement op de geven.

Dader één is een man van ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een slank postuur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 21 haar. Hij spreekt Nederlands met een Marokkaans/Turks accent. Op het moment van de straatroof draag hij een wit anonymous-masker met snor; een gladde mat grijs/zwart-kleurige jas tot op de heupen met een capuchon die hij over zijn hoofd heeft getrokken. Verder draagt hij een donkerkleurige trainingsbroek. Zijn handen zijn bedekt met dunne zwarte latex handschoenen.

Dader twee is een man van ongeveer 1.76/1.80 m lang. Hij heeft een slank postuur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 21 haar. Hij spreekt Nederlands met een Marokkaans/Turks accent. Op het moment van de straatroof draag hij een zwart masker met open ogen en mond, een donkere jas met capuchon die hij over zijn hoofd heeft getrokken. Verder draagt hij een donkerkleurige trainingsbroek. Zijn handen zijn bedekt met dunne zwarte latex handschoenen.
Hebt u informatie?
Wij zijn op zoek naar mensen die op vrijdag 15 maart rond middernacht iets bijzonders hebben gezien of gehoord in de omgeving Emmaplein, Lourdesplein, Jan de Wittstraat en Heinsiusstraat. Hebt u informatie? Deel deze dan met ons via 0900 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 12007006. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2019061008.