Bergen op Zoom - Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding

17 maart 2019 16:17
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht heeft een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom tijdens een inhaalmanoeuvre op de A58 een andere auto geraakt. Beide auto’s zijn daarbij beschadigd. De vrouw heeft blijkbaar iets te diep in het glaasje gekeken.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 00.30 uur rijdt de verdachte op de A58 richting Bergen op Zoom. Op een gegeven moment haalt zij een ander voertuig in. Door haar slingerende rijgedrag heeft zij geen goede controle over haar voertuig en raakt de andere auto aan de achterzijde. Beide voertuigen stoppen daarna op de vluchtstrook. Tot verbijstering van de gedupeerde bestuurster loopt de veroorzaakster weg van het ongeval. Kort daarop wordt deze door de politie liggend langs de Ruytershoveweg gevonden en aangehouden. De vrouw is voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.
Rijbewijs ingevorderd
Op het bureau weigert de vrouw alle medewerking aan het onderzoek. Tegen haar  is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd. Zij heeft een rijverbod gekregen van 24 uur en zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter. Daarnaast is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.