Auto-inbreker vergeet vermomming bij voorverkenning in Waalwijk, Waspik, Roosendaal

24 november 2021 15:34
Bron: Politie.nl

Dankzij een particuliere camera hebben we beelden van twee auto-inbrekers die toesloegen op zaterdag 21 augustus jl. in de Kerkstraat in Waalwijk. Die nacht werden daar twee auto´s open gebroken. Het gezicht van een van de daders is tijdens de voorverkenning goed te zien. In Bureau Brabant van maandag 29 november aanstaande tonen we de beelden. In het opsporingsprogramma verder onder meer aandacht voor de recente rellen in Roosendaal en voor geraffineerde bankpasfraudeurs in Waspik.

Auto-inbraken in Waalwijk

In Waalwijk werd in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus jl. in twee geparkeerde auto´s ingebroken op de Kerkstraat. De eerste inbraak blijft bij een poging omdat er een beveiliging op de auto zit. De daders staan op beeld. Een van de dieven doet een voorverkenning waarbij zijn gezicht redelijk goed te zien is. Hij schijnt met zijn telefoon in de auto, kennelijk even kijken of er iets te halen valt. Na vijftien minuten komt hij met een mededader terug waarbij ze dan beiden mutsen dragen waardoor hun gezichten niet goed te zien zijn. Ze tikken het achterruitje in en proberen daarna tevergeefs het navigatiesysteem te stelen. In dezelfde nacht wordt in de Kerkstraat nog een auto open gebroken. Daar lukt het de inbrekers wel om het navigatiesysteem uit de auto te stelen. Ook worden er twee zonnebrillen buit gemaakt. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders.

 

Zondag 21 en maandag 22 november jl.  braken rellen uit in Roosendaal. Er werden dankzij krachtdadig politieoptreden 22 arrestaties verricht maar er zijn nog geen aanhoudingen voor de brandstichtingen bij een school en een kinderdagverblijf  en de vernieling van ruiten bij een andere school. Dinsdagavond 23 november jl. werd ook nog met zwaar vuurwerk  een bushokje opgeblazen.  De brandstichtingen en vernielingen hebben een grote impact op de lokale gemeenschap.  We vermoeden dat er bewoners zijn die meer weten over de vandalen maar dit nog niet hebben doorgegeven. Wij roepen hen op om niet terughoudend te zijn en mee te helpen de stad veiliger te maken.

Bankpasfraude in Waspik

Een ouder stel in Waspik is op donderdag 2 september jl. het slachtoffer geworden van geraffineerde bankpasfraudeurs. De man des huizes nam de telefoon op toen er die ochtend werd gebeld. Een man die zich uitgaf als Rabobankmedewerker vertelde dat fraudeurs bezig waren vanuit Hongarije met het plunderen van de rekening. De bankrekening moest daarom direct worden geblokkeerd, om dat te kunnen doen had men wel de bankpas met pincode nodig. De hevig geschrokken aangever moest die bescheiden in een gesloten envelop doen die door iemand van een pakketbezorgbedrijf zou worden opgehaald.  De helpdeskmedewerker gaf om vertrouwen te wekken nog de code door die de  medewerker aan de deur zou moeten noemen. Nog tijdens het gesprek werd door de ophaler in bedrijfskleding aangebeld. Nadat hij de code had genoemd, gaf aangever de envelop met zijn pasje en pincode mee. Deze handlanger reed weg in een witte bestelbus. Het ging om een licht getinte man. Hij was circa 45 jaar oud en ongeveer 1.60 meter lang, had zwart haar en een gezet postuur. Al snel hierna rook het echtpaar onraad en belden zelf met de Rabobank. Er bleek bij diverse winkels in Dongen al betaald te zijn met hun bankpas.  We hebben beelden van de nepbezorger en een andere man met wie hij in het gezelschap was, ook hun auto wordt door camera´s gefilmd.

Oost Brabant
In de uitzending verder aandacht voor winkeldiefstallen bij Kruidvat filialen in Waalre en Eindhoven en overval op een Jack’s casino in Waalwijk.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.