Eersel - Minderjarigen gepakt voor overval op Aldi

24 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De recherche heeft dinsdagochtend in alle vroegte twee 17-jarige jongens uit Eersel en Netersel opgepakt voor een overval op de Aldi in Eersel.

De supermarkt werd op 29 december 2017 overvallen. Die avond waren rond 20.45 uur enkele klanten en een medewerkster aanwezig. Er kwam een man de winkel aan de Lindestraat binnengelopen met een masker voor zijn gezicht en een wapen in zijn hand. Hij maakte geld en sigaretten buit en ging er daarna vandoor. Er raakte niemand gewond.
Verdachten
Direct na de overval startte de recherche een uitgebreid onderzoek, waarin twee jongens als verdachte naar voren kwamen. De precieze rol van de verdachten wordt verder onderzocht.
Arrestaties
De verdachten werden dinsdagochtend rond 7.30 uur aangehouden. Ze zitten vast en worden verhoord. De recherche gaat verder met onderzoek. Zo worden de jongens verhoord en zijn de woningen van de verdachten doorzocht.
Andere overvallen
In de Kempen werden de afgelopen maanden vaker overvallen gepleegd. De politie bekijkt of de jongens ook verband kunnen worden gebracht met deze zaken.