Man aangehouden na hennepvondst in Etten-Leur

4 oktober 2019 13:18
Bron: Politie.nl

Een 37-jarige man uit Oudenbosch is donderdag 3 oktober 2019 omstreeks 21.55 uur op de Bredaseweg door de politie aangehouden ter zake de Opiumwet nadat BOA’s in de buddyseat van zijn brommer door BOA’s hennep hadden gevonden. In zijn portemonnee werd ook nog coke en meer dan 1000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Twee buitengewoon opsporingsambtenaren zagen donderdagavond op de Bredaseweg een scooter met daarbij een man staan. Het is hen bekend dat in die omgeving regelmatig wilde paddenstoelen worden geplukt hetgeen in strijd is met de Wet op de Natuurbescherming.  Ter controle of dat hier ook het geval was hebben zij hun bevoegdheid om een vervoermiddel te doorzoeken gebruikt. Daarbij werden de drugs aangetroffen. Hierna is de verdachte door de politie overgenomen.

Hennep, coke en contant geld

In de buddyseat  van de bromfiets werd 120 gram aan henneptoppen en een vuilniszak met 320 gram aan gedroogde hennepplanten aangetroffen. Bovendien had de verdachte in zijn portemonnee 2 pony packs met cocaïne en 1075 euro aan contant geld bij zich.