Grave - Bewoner overloopt inbreker

21 december 2018 15:44
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar een inbreker die donderdagavond 20 december een bewoner van de Ganzenhorst de schrik van zijn leven bezorgde

De bewoner kwam rond 22.45 uur zijn achtertuin binnen. Daar wilde hij zijn fiets in het schuurtje zetten. Plots kwam er een man uit het donker op hem afgelopen. Vermoedelijks was deze bezig in te breken in het schuurtje en werd daarbij door de bewoner verrast.
Knal
Deze man had een voorwerp in zijn hand dat op een vuurwapen leek en bedreigde de bewoner daarmee. Nadat de bewoner begon te schreeuwen werd hij geduwd door de verdachte man. Plots klonk een harde knal, waarop de bewoner er in paniek vandoor ging. Hij bleek ongedeerd. Toen hij terugkeerde naar zijn woning, was de verdachte man gevlucht.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan bij de woning. Vooralsnog zijn er geen sporen gevonden dat er ook daadwerkelijk een schot is gelost met een echt vuurwapen. Het is dan ook onduidelijk of daar daadwerkelijk sprake van is geweest of dat er sprake was van een nepvuurwapen of dat de knal op een andere manier te verklaren is.
Getuigen
De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen. Niet alleen mensen die het incident zelf gezien of gehoord hebben, maar juist ook naar mensen die eerder op de avond iets verdachts hebben gezien. Bijvoorbeeld een verdachte persoon die zich in de wijk ophield, of mogelijk zelfs iets bij zich had dat op een vuurwapen leek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.