Haghorst - Anonieme henneptip leidt tot 4 aanhoudingen

10 april 2016 15:19
Bron: Politie.nl

Een anonieme tip leidde de politie op zaterdag 9 april rond het middaguur naar de Opslag. Hier zou mogelijk hennep geteeld worden. Dit bleek inderdaad het geval. Er werden 4 aanhoudingen verricht.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Bij aankomst bleek in de schuur niets gerelateerd aan hennep te vinden te zijn, maar in de drie trailers die op het terrein stonden werden drie hennepkwekerijen aangetroffen met een grootte van ongeveer 200 planten. Alle planten en groeimiddelen zijn vernietigd en het instrumentarium voor een hennepkwekerij zoals lampen, kachels etc. zijn onbruikbaar gemaakt.
4 aanhoudingen
In totaal arresteerde de politie 4 personen). Het gaat om twee 24 jarige vrouwen, een 51-jarige vrouw en een man van 59 allen afkomstig uit Oosterhout (nb). Zij worden verdacht van het illegaal telen, bereiden, bewerken, verwerken van softdrugs en zijn vastgezet voor verhoor en verder onderzoek. Twee verdachten zijn dezelfde avond heengezonden en worden later nog ontboden om naar het politiebureau te komen. De andere twee zitten nog vast.
Prioriteit
De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
• Aanwezigheid van hennepgeur;
• Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
• Constant zoemend of ronkend geluid;
• Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.