Vier mensen in ziekenhuis nadat auto op publiek inrijdt in Leende

15 september 2019 19:12
Bron: Politie.nl

De politie heeft een 21-jarige man uit Reuver en 17-jarige vrouw uit Veghel aangehouden. Zij zouden de inzittenden zijn geweest van een auto die zondag 15 september rond 17.15 uur inreed op publiek aan de Maarhezerweg tijdens de prijsuitreiking van een autocross.

Mogelijk zou een ruzie aanleiding geweest zijn voor het incident. Het publiek belaagde vervolgens de twee verdachten. Agenten moesten op linie gaan staan om de verdachten te beschermen en de rust te herstellen.  Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en zullen gehoord worden.

Gewond

Twee mannen, een vrouw en een jongetje raakten dusdanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zijn. Drie andere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Onderzoek

Specialisten van de verkeersongevallenanalysedienst van de politie doen onderzoek naar het incident. Ook de politiehelikopter ondersteunde hier in. Vanwege de ernst van het incident waren hulpdiensten massaal ter plaatse. Onderzoek moet uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld.

Getuigen

Bent u getuige geweest en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.