Den Haag - Betaal niet extra voor bellen met de politie

2 september 2016 15:54
Bron: Politie.nl

De politie is altijd gratis bereikbaar via 112 (spoed) en 0800-6070 (opsporingstiplijn). Voor 0900-8844 (geen spoed, wel politie) betaalt u lokaal tarief. Wie op internet zoekt naar de politienummers kan echter op een website komen van een bedrijf dat aanbiedt om u door te verbinden naar de politie. U betaalt dan onnodig meer (tot wel 90 cent) per minuut.

Als u gebruik maakt van de diensten van zo’n bedrijf en u laat zich doorverbinden met de politie, dan betaalt u niet alleen tot u verbinding hebt, maar betaalt u gedurende het hele gesprek het tarief dat het bedrijf hanteert. Dus ook wanneer u zich laat doorverbinden naar gratis nummers zoals die van de politie.
Officiële nummers politie
Wees hier op bedacht en gebruik de officiële telefoonnummers van de politie. Een overzicht van deze nummers vindt u op de contactpagina (link) van deze site, www.politie.nl. Deze site is, naast de jongerensite www.vraaghetdepolitie.nl, de enige plek op het internet waar de politie zich manifesteert.
Melden
Op politie.nl is een speciale pagina waar u zich kunt melden als u sites tegenkomt die de indruk wekken van de politie te zijn, maar dit niet zijn.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Maarheeze

  • a133d9c445978c9f785a0cebc6c76fe2