Maren-Kessel - Politie zoekt getuigen van gewapende overval

30 december 2018 12:53
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Oude Pastoriestraat in Maren-Kessel. Daarbij raakte de 79-jarige bewoner gewond aan zijn hoofd.

De man was op zaterdag 29 december rond 17.00 uur bezig in het kantoortje bij zijn woning toen er plots een man binnen liep. Deze man bedreigde de bewoner met een mes en eiste geld. Daarop ontstond een korte worsteling waarbij het slachtoffer ten val kwam. Hij liep hierbij een wond aan zijn hoofd op. De dader ging er vervolgens met een nog onbekende buit vandoor, waarna het slachtoffer de hulpdiensten kon alarmeren. Hij is ter plaatse door een medewerker van de ambulance aan zijn hoofdwond behandeld.
Onderzoek
De politie heeft uitgebreid (technisch) onderzoek verricht in en rond de woning en kijkt of mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn voor het onderzoek. Er is een summier signalement van de dader:

- Man, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, mager postuur. Mogelijk droeg de dader een zwart masker voor zijn gezicht of een bivakmuts. Hij droeg verder een donkerkleurig vest of trui en een blauwe spijkerbroek.
Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de overval gezien hebben of bijvoorbeeld een verdacht persoon zagen lopen. Iedereen die mogelijk informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek kan contact opnemen met de politie. Dat kan via: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.