Vlijmen, Nieuwkuijk - Automobilist en bijrijder na dollemansrit aangehouden

21 november 2016 15:01
Bron: Politie.nl

De politie hield zondagavond 20 november rond 23.30 uur op de Onsenoortsestraat een 22-jarige automobilist uit Waalwijk en een 14-jarige bijrijder uit Drunen aan. Dat gebeurde nadat de auto van de verdachten vlak daarvoor in de Jonkheer de la Courtstraat uit de bocht vloog en botste tegen meerdere geparkeerde voertuigen. In het voertuig van de verdachten werden pakketten illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder knalvuurwerk.

Even daarvoor zagen agenten op de rotonde Beethovenlaan/Admiraalsweg (Drunen) een auto rijden die ze wilden controleren. Bij het zien van de politie, ging de automobilist harder rijden om zich aan de politiecontrole te onttrekken. De politiesurveillance besloot daarop de auto te volgen en een stopteken te geven. Toen de automobilist de Bosscheweg insloeg, dit is een 30-km gebied, verhoogde hij zijn snelheid tot ruim boven de 100 km/u. Tijdens de achtervolging had de politiesurveillance inmiddels de optische en geluidssignalen aangezet, ook met idee dat de automobilist hierdoor hopelijk zijn vluchtpoging zou staken.
Hoge snelheid
Bij het verlaten van de bebouwde kom werd de snelheid opgevoerd en nam deze nauwelijks af. Ook in he Nieuwkuijksestraat, een 30-km gebied, reed hij veel harder dan de toegestane maximumsnelheid.  De snelheid werd nauwelijks geminderd bij wegversmallingen, verkeersdrempels en kruispunten. De roekeloze automobilist passeerde met hoge snelheid zo?n dertien kruisingen zonder zich te bekommeren om de overige weggebruikers. 
Ingevorderd
Uiteindelijk verloor hij de macht over het stuur en kon hij en zijn bijrijder worden ingerekend. Voor de zekerheid werd de verdachte automobilist ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege zijn roekeloze gedrag in het verkeer is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie verrichtte ter plaatse een sporenonderzoek om het ongeval in kaart te brengen. Ook het politievoertuig raakte beschadigd toen deze bij het hard afremmen een boom raakte. De afgeknapte boom beschadigde vervolgens een aldaar geparkeerd voertuig. Het aangetroffen illegale vuurwerk is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Noord-Brabant Brabant-Noord Nieuwkuijk

  • 0f37e95605cdda00f7c0627579b89dfd