Oss - Nieuwe autobrand in Oss, getuigen gezocht

4 april 2019 10:28
Bron: Politie.nl

De recherche is op zoek naar getuigen van een autobrand aan de Looveltlaan in Oss. Daar werd gisterenmorgen kort na middernacht een Tesla in brand gestoken. De laatste tijd zijn er in Oss vaker autobranden. Met de laatste brand erbij staat de teller dit jaar op 15 branden. De recherche onderzoekt al deze branden en is op zoek naar iedereen die meer weet.

De Tesla stond aan een laadpaal bij de Sporthal De Ussenstelt. Uit onderzoek is gebleken dat de auto waarschijnlijk in brand gestoken, maar helaas hebbe zich tot nu toe geen getuigen gemeld die iets hebben gezien van de dader of daders.
Onderzoek
In het onderzoek van de recherche naar de branden is tot nu toe een aantal zaken gebleken. Om te beginnen is niet in alle gevallen vastgesteld wat de oorzaak was. Soms is dat ook niet mogelijk omdat er bij branden heel veel sporen verloren gaan. Toch houdt de politie er rekening mee dat een aanzienlijk deel van de branden is aangestoken: “Daarbij is mogelijk dat dezelfde persoon meerdere auto’s in brand heeft gestoken, maar wij moeten zeker niet blind zijn voor andere oorzaken”, zo laat de recherche weten. Zo lijkt het erop dat enkele branden een gevolg zijn van conflicten.
Extra alert
Wat de oorzaken van de branden ook zijn, burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss snapt dat de branden bewoners bezighoudt: “Het is daarom goed dat de politie zichtbaar en onzichtbaar extra in de gaten, ook in de nachtelijke uren. Ook de wijkagenten zijn alert en voor iedereen met vragen of informatie aanspreekbaar. Mensen kunnen erop vertrouwen dat er aandacht voor is.” Net als het onderzoeksteam roept de burgemeester bewoners ook op om extra alert te zijn en 112 te bellen bij verdachte situaties of informatie te delen via Meld Misdaad Anoniem.
Camerabeelden
In het onderzoek naar de branden spelen camerabeelden een belangrijke rol: “Na iedere brand vindt er buurtonderzoek plaats en dan wordt ook gekeken of er in de directe omgeving van een brand camerabeelden beschikbaar zijn. Wij roepen mensen op om videobeelden met ons te delen. Het gaat dan bijvoorbeeld om beelden die rond het tijdstip van branden gemaakt zijn waarop bijvoorbeeld verdachte personen te zien zijn”, vertelt de recherche. Ze kunnen via onderstaand tipformulier worden gedeeld.

Wil je meer weten over hoe de politie het onderzoek aanpakt en wat je zelf kunt doen? Kijk op onze website voor zeven vragen en antwoorden.

Noord-Brabant Brabant-Noord Oss

Brand
  • 7fc1433b6da17d3139d4888471b03ec4