Etten-Leur - Arrestatie na negeren stopteken en wapenvondst

27 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondag 25 februari 2018 omstreeks 23.00 uur in Etten-Leur Noord een 42-jarige man uit Fijnaart aangehouden omdat hij met zijn auto een stopteken negeerde en probeerde aan een politiecontrole te ontkomen. Bovendien werden in het voertuig twee messen en een houten balk aangetroffen.

Zeeland-West-Brabant
De politie kreeg omstreeks 22.45 uur een melding dat er in een woning in de wijk Baai sprake was van een conflict. Agenten reden de straat in en zagen dat enkele seconden daarna naast hen een auto stopte. Een van de dienders herkende de bestuurder waarvan hij ambtshalve weet dat die vermoedelijk vanwege die eerder gemelde ruzie ter plaatse kwam. Ze zagen dat de bestuurder direct weer begon te rijden. Ze gaven daarop een stopteken. Ze zagen dat de automobilist dit negeerde en het trottoir opreed en probeerde een voor hem rijdende politieauto in te halen. Op dat moment liep op de groenstrook naast de stoep een wandelaar met een hond. Uiteindelijk werd de auto in de bocht klemgezet, door een politieauto er schuin voor te zetten. . 
Opgefokt
De bestuurder stapte uit daarbij druk gebarend en zichtbaar opgefokt. Een van de agenten zag in de auto op de bestuurdersstoel een mes liggen. Bij nader onderzoek werd in de auto nog een mes en een houten balk aangetroffen. De automobilist werd vanwege gevaarlijk verkeersgedrag en de wapenwetgeving aangehouden. Zijn verlopen rijbewijs is ingevorderd. Daar hij dat niet bij zich had is zijn auto met verlopen APK-keuring in bewaring genomen.  Bovendien bleek dat er voor hem nog een vonnis open stond van 13 dagen zitten of 509 euro betalen