Tilburg - Vuurwapenvondsten in auto en woning

13 februari 2019 14:40
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondag 10 februari 2019 omstreeks 01.20 uur tijdens een routinecontrole op de Noordhoekring in een auto een pistool aangetroffen. De drie inzittenden werden aangehouden. Later werden tijdens een doorzoeking op het verblijfsadres van de bestuurder, een woning in de wijk Zorgvlied, nog twee vuurwapens en een stroomstootwapen aangetroffen.

Zeeland-West-Brabant
Agenten zagen de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari omstreeks 01.20 uur over de Korvelseweg een personenauto van het merk Fiat rijden. Bij navraag bleek dat de auto op naam staat van een veelpleger.  De dienders besloten een controle in te stellen. Er werd een stopteken gegeven. De bestuurder parkeerde zijn auto op de Noordhoekring. Het rechterachterportier werd open gemaakt, waarna er een man uitstapte die wegrende. Hij werd uiteindelijk op de Schoolstraat achterhaald. Bij de 18-jarige Amsterdammer werd circa 15 gram hasj aangetroffen. Hij had geen legitimatiebewijs bij  zich. Hij werd aangehouden.

 
Vuurwapen en drugs
In de auto werd onder de bestuurdersstoel in een tas een pistool  aangetroffen. Hierop werden de bestuurder, een 26-jarige Tilburger en de bijrijder, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, eveneens aangehouden.  Bij de 26-jarige man werd bij het insluiten diverse drugs bij hem aangetroffen, onder meer 6 XTC pillen en coca├»ne.
Woning
Vervolgens werd onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking gehouden in de woning waar de 26-jarige Tilburger meestal verblijft. Dat is bij een 29-jarige vrouw in de wijk Zorgvlied.  In een speelgoedauto onder een stoeltje vonden de speurders een airsoftwapen (een balletjespistool) met bijbehorende munitie. Verder werd in de woning nog een echte revolver met munitie en een stoomstootwapen aangetroffen.  De verdachten werden in verzekering gesteld. Alleen de 26-jarige Tilburger zit nog vast. De andere twee verdachten zijn gisteren vrijgelaten.