Agente gewond bij aanhouding in Tilburg

23 juli 2019 09:17
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagnacht 22 juli een 27-jarige man aangehouden nadat hij een politieagente in het gezicht heeft geslagen en gespuugd. De politievrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht.

De Ossenaar benaderde agenten rond 22.45 uur op het Piusplein om hen iets te vragen, maar deed dit terwijl hij sprak met consumptie. De man kwam zodanig dicht bij een van de agenten staan dat hem verzocht werd om afstand te nemen. Dit deed hij niet waarna hij zich richtte tot de andere agent. Daar deed hij hetzelfde en ook toen werd hem verzocht afstand te houden. De man was het daar niet mee eens en pakte de dienstfiets van een van de agenten en gooide deze tegen hen aan.

De dienders hebben de man aangehouden, waarbij hij zich enorm verzette. De verdachte heeft een van de agenten meerdere keren harde vuistslagen tegen het hoofd gegeven en in haar gezicht gespuugd. De betrokken politievrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Uit een blaastest later die nacht bleek dat de verdachte erg veel had gedronken. De man blies een waarde van 640 ugl.

Geweld tegen agenten

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.