Vermoedelijke ladingdief aangehouden in Veldhoven

15 mei 2019 11:09
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 15 mei, na een achtervolging van een gestolen vrachtwagen op de snelweg A67 ter hoogte van Veldhoven, waarschuwingsschoten gelost. Tijdens de achtervolging heeft een 46-jarige man uit Albanië geprobeerd een politieauto te rammen. Hij is aangehouden en wordt gehoord. In de vrachtwagen troffen agenten eerder gestolen lading aan die uit een vrachtwagen is ontvreemd op parkeerplaats De Beerze langs de A67.

Agenten van de Dienst Infrastructuur zagen in Liessel een vrachtwagen rijden met buitenlandse kentekenplaten die niet op dat voertuig thuishoorden. Op de A67 kreeg de bestuurder een stopteken waar geen gehoor aan werd gegeven, waarna een achtervolging ontstond. Politievoertuigen van de Eenheid Oost-Brabant sloten aan bij de achtervolging, waarbij de vrachtwagenbestuurder probeerde een politieauto te rammen. De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag.

Waarschuwingsschot

Bij Veldhoven stopte de vrachtwagen op de snelweg en zetten de bestuurder en zijn bijrijder het op een lopen. Hierbij stak één van de twee de snelweg over en is door de politie een waarschuwingsschot gelost. De bestuurder is korte tijd later aangehouden. Naar de bijrijder is gezocht met onder andere de inzet van een speurhond. De man is echter niet aangetroffen. De snelweg is voor onderzoek tijdelijk afgesloten geweest.

Personenauto

Tijdens de achtervolging van de vrachtwagen kwam ook een personenauto met buitenlandse kentekenplaten en vijf inzittenden in beeld. Het vermoeden bestaat dat zij te maken hebben met de gestolen vrachtwagen en goederen en hoorden bij de twee inzittenden van de vrachtwagen.

Ladingdieven actief

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 mei hebben criminelen ook al op diverse verzorgingsplaatsen, onder andere in Venlo en Venray 68 zeilen van vrachtwagens opengesneden op zoek naar lading. Indien u getuige bent van een ladingsdiefstal bel dan direct 112. Heeft de ladingdiefstal al plaatsgevonden? Doe dan aangifte zonder tijdverlies en ongeacht de plaats en tijd aangifte via het speciale aangifteloket voor ondernemers op 088 – 00 87 444. Aangiftes zijn belangrijk als bron voor informatie voor het bestrijden van transportcriminaliteit. Op basis van een volledig beeld kan de politie maatregelen treffen. Komt de aangifte kort na de diefstal? Dan gaan we ook direct ter plaatse om de aangifte op te nemen en onderzoek te doen. Met de ingebruikname van dit loket ging een lang gekoesterde wens van de transportbranche in vervulling. TLN benadrukt in al haar uitingen richting haar leden dat het doen van aangifte van belang is.