Nederland - Nieuw onderkomen politie- en traumaheli op Volkel

20 december 2016 16:30
Bron: Politie.nl

De politie en Radboudumc krijgen een nieuw steunpunt op de militaire vliegbasis Volkel. Hiervoor tekenden korpschef Erik Akerboom van de politie, de Commandant Der Strijdkrachten Tom Middendorp en de voorzitter Leon van Halder van het Radboudumc op dinsdag 20 december een intentieverklaring.

Op vliegbasis Volkel start op korte termijn de bouw van een nieuw onderkomen voor helikopters. Naar verwachting duurt de bouw anderhalf jaar. Het steunpunt biedt daarna onderdak aan twee helikopters: één van de politie en aan één van het Mobiel Medisch Team (MMT), de zogenoemde traumaheli van het Radboudumc. Defensie faciliteert op deze manier optimaal medegebruik van haar vliegbasis.
Strategisch belang
De politie en het MMT zijn sinds 2007 gevestigd op Volkel. ?In de opzet was het een tijdelijke situatie?, zegt Mireille Lokhorst-Melchers, chef afdeling luchtvaart van de politie. ?Het huidige gebouw voldoet echter niet meer aan de functionele eisen en is daarmee niet toekomstbestendig. Volkel is voor de politie echter strategisch van groot belang om Zuidoost-Nederland te bedienen. Vandaar dit initiatief.?
Steunpunten politie
Militaire vliegbasis Volkel is, met Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam, een van de drie steunpunten van waaruit de politieluchtsteun wordt verzorgd. 

Noord-Brabant Brabant-Noord Volkel

  • 1d4f59f673a5bf08df21d6fcb30a41b6