Achtervolging door tunnel in Wouw, Sluiskil

7 oktober 2020 13:31
Bron: Politie.nl

Bij een achtervolging afgelopen vrijdagavond 2 oktober 2020, die voerde van de A58 bij Wouw tot in de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel, heeft de politie ten onrechte verzocht de tunnel dicht te zetten.

Het doel was de achtervolgde Franse auto te doen stoppen en de bestuurder te kunnen aanhouden. Op verzoek van de politie heeft een medewerker van de tunnel daarom een slagboom bij de Sluiskiltunnel laten zakken. Voor die slagboom stond een zestal personenauto’s te wachten.

Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken.

De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen.

Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld.