Amsterdam Zuidoost - Plofkraak op pinautomaat Elsrijkdreef

21 maart 2019 07:54
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 maart 2019 heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een pinautomaat aan de Elsrijkdreef in Amsterdam Zuidoost. Dit gebeurde bij de ingang van het metrostation Ganzenhoef. Direct na de kraak zijn vermoedelijk twee personen gevlucht op een scooter.

De plofkraak vond plaats om 3.30 uur in de nacht. Hierbij is veel schade ontstaan aan onder andere de gevel van het metrostation. Toen de politie ter plaatse kwam is de ingang van het metrostation meteen afgezet, ook is er een onderzoek gestart door de explosievenspecialist van de politie en personeel van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Er zijn vermoedelijk twee personen op een scooter gevlucht in de richting van Diemen.
 
Getuigenoproep
De recherche praat graag met getuigen, of mensen die meer informatie hebben over deze plofkraak. Ook beelden van de twee personen op de scooter zijn zeer welkom. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.