Man zwaar mishandeld na verkeersincident in Kortenhoef

Foto: politie.nl

16 april 2019 12:59
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op maandag 15 april tussen 21:30 en 21:45 uur. Dit gebeurde op de Vreelandseweg (N201) ter hoogte van hectometerpaal 73.2, waar een kleine parkeerhaven ligt aan de zijde van het Hilversums Kanaal.

Het slachtoffer, een 30-jarige man uit de gemeente Wijdemeren, kwam uit Hilversum en reed met zijn grijze Renault Scenic richting de Rijksweg A2.  Toen hij voor het stoplicht op de Vreelandseweg (kruising Kortenhoefsedijk) in Kortenhoef stond te wachten op groen licht kwam er een klein model blauwe auto (volgens de melder een Citroën Saxo)  naast hem staan in het voorsorteer vak naar de Kortenhoefsedijk. Toen het licht groen werd reden beide voertuigen echter rechtdoor en dit leidde tot een botsing, waarbij de blauwe auto links achter schade moet hebben opgelopen.

Toen het slachtoffer vervolgens verderop de parkeerhaven opreed om de schade te checken en ook te informeren hoe het met de bestuurder van de andere auto ging, zag hij dat de bestuurder van de blauwe auto met een zilverkleurig voorwerp in zijn handen naar hem toe kwam.

Het lukte het slachtoffer door de stress niet om snel zijn auto te starten. De verdachte sloeg vervolgens met het voorwerp de gehele achterruit aan diggelen. Daarna mishandelde hij het slachtoffer met dat voorwerp. Het slachtoffer lukte het uiteindelijk om weg te rijden en is daarna opgehaald door een ambulance.

Het slachtoffer heeft het incident maandag bij de politie gemeld en aangifte gedaan.

De verdachte is een man van tussen de 30 en 40 jaar oud, is ongeveer 1.80 m lang en heeft een licht getinte huidskleur en heeft lichtdonker golvend haar tot op zijn schouders. Er zijn aanwijzingen dat de bestuurder van deze blauwe auto zich ook verkeersonvriendelijk heeft gedragen op die weg ten opzichte van andere automobilisten.

De politie zoekt getuigen en mensen met informatie. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft de blauwe auto u ook belemmerd in het verkeer? Weet u over welke blauwe auto het gaat? Dan vinden we het fijn als u zich meldt. Ook als u beelden heeft van dit voorval, zijn wij daar erg blij mee. Tips kunnen doorgegeven worden via 0800-6070.