Grote controle rondom ondermijnende criminaliteit in Zeeuws-Vlaanderen in Sint Anna ter Muiden

12 juni 2021 10:41
Bron: Politie.nl

De Nederlandse en de Belgische politie, Douane en Koninklijke Marechaussee hebben vrijdagmiddag en –avond 11 juni een grote controle gehouden. Doel er van was informatie verzamelen rondom ondermijnende criminaliteit in het grensgebied.

Zeeuw-Vlaanderen is een gebied dat interessant is voor criminelen. Het gebied ligt op korte afstand van verschillende zeehavens en ligt aan de Westerschelde, voor de import van illegale goederen is dit gunstig. Daarnaast is Zeeuws-Vlaanderen een dunbevolkt gebied met veel afgelegen boerderijen wat het mogelijk maakt om in relatieve anonimiteit criminele activiteiten uit te voeren, zo werden er het afgelopen jaar vier laboratoria voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

 

Informatie

Doordat verschillende partners meewerkten aan de integrale controle kon er gebruik worden gemaakt van elkaars kennis en expertise. De actie was er op gericht om samen ondermijnende criminaliteit, mensenhandel en – smokkel tegen te gaan. Daarbij stond informatie verzamelen over georganiseerde criminaliteit centraal.

 

Resultaten

In totaal zijn 156 voertuigen gecontroleerd. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden onder invloed, technische gebreken aan de voertuigen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.