Getuigen gezocht van straatroof met vuurwapen in Noord-Scharwoude

Foto: politie.nl

29 mei 2021 16:11
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond rond 23.50 uur kregen wij de melding van een straatroof aan de Wagenweg onder bedreiging van een vuurwapen. De drie daders gingen er met de scooter van het slachtoffer vandoor. De politie doet onderzoek en roept getuigen op.

Beroving

Een 24-jarige man uit Langedijk stond met zijn motorscooter rond 23.50 uur op de Wagenweg. Twee mannen op één scooter kwamen voorbij gereden en dezelfde scooter kwam vijf minuten later terug met drie personen erop. Eén van de drie personen stapte af en beroofde de 24-jarige man van zijn motorscooter onder bedreiging van een vuurwapen.

Vanaf de Wagenweg reden de verdachten op de twee scooters weg richting het Geestmerambacht. Zij gingen de N245 onderdoor via een tunneltje. Het is onbekend welke kant de verdachten vervolgens zijn gereden (zie kaart).

 

Signalement

Van de drie verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1:

geslacht: manleeftijd: tussen 18 en 22 jaar oudlengte: ongeveer 1,85 meter langkleding zwarte jas, zwarte trainingsbroek en een grof gebreide bivakmuts

 

Verdachte 2:

geslacht: man

leeftijd: tussen de 18 en 22 jaar oud

lengte: ongeveer 1,80 meter lang

haar: Korte bruine krulletjes

huidskleur: licht getint

kleding: zwart

 

Verdachte 3:

Geslacht: manKleding: zwarte pet met capuchon en een mondkapje

 

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u de verdachten kort voor of na de beroving in de omgeving van de Wagenweg of op de aangegeven route gezien? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.