Zuid-Scharwoude - Man met wapen aangehouden

8 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Na een melding heeft de politie woensdagavond rond 23.00 uur op de Elzenlaan in Zuid Scharwoude een vuurwapen aangetroffen.

Een 20-jarige man uit Koedijk is aangehouden.  De man is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau en er wordt gekeken om wat voor soort wapen het gaat.

Gevaar nepvuurwapens

Voor het hebben van een nepvuurwapen kun je een flinke boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.
Naast deze straffen loopt u het risico dat als agenten u met een nepwapen zien lopen, ze kunnen besluiten hun vuurwapen te trekken.  Nepwapens zijn tegenwoordig nauwelijks van echte wapens te onderscheiden. En in de huidige tijd nemen agenten geen enkel risico.

Fikse boete voor nepvuurwapen

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte (vuur)wapens, dat ze niet van echte wapens zijn te onderscheiden. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in bezit te hebben. Wie toch zo'n wapen aanschaft, loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel. 

2018106084