Diepenveen - Dodelijk slachtoffer bij verkeersongeval

18 mei 2018 06:02
Bron: Politie.nl

Woensdagavond rond 21.05 uur vond op de IJsseldijk een verkeersongeval plaats waarbij een bestelbus en drie personenauto's betrokken waren. De hulpdiensten ambulance, brandweer en politie rukten meteen uit en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De hulpverlening voor één automobilist mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke. Een andere bestuurder raakte ernstig gewond. De bestuurder van de bestelbus werd aangehouden. De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht.

Oost-Nederland
Een 47-jarige bestuurder van een bestelbus, inwoner van Deventer, reed vanuit de richting Olst naar Deventer en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende automobilist, van 52 jaar uit de gemeente Olst-Wijhe, kon hem nog ontwijken; een achter hem rijdende bestuurder lukte dit echter niet. De bestelbus botste frontaal op deze auto. De 40-jarige man uit Deventer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De 52-jarige bestuurder kwam bij het uitwijken zelf op de verkeerde weghelft terecht. Na vermoedelijk enkele stuurcorrecties kwam hij in aanrijding met een auto vanuit de richting van Olst die achter de bestelbus had gereden. Zijn auto schoot door de klap van het wegdek af en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De man bleek bekneld te zitten en was buiten bewustzijn. Hij werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd en vervolgens met een ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Zover bekend bleef de automobilist met wie hij in botsing kwam verder ongedeerd.
Bestuurder vast voor verhoor
De bestuurder van de bestelbus werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De 47-jarige man is na pijnklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna is hij weer naar het politiebureau overgebracht waar hij wordt gehoord.

Na de nodige hulpverlening kwamen politieagenten van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) ter plaatse voor (technisch) sporenonderzoek. De betrokken voertuigen zijn vervolgens afgesleept en veiliggesteld voor nader onderzoek. De weg is afgesloten geweest, het verkeer vanuit Olst en Deventer werd door agenten in goede banen geleid. Er is nader politieonderzoek ingesteld.

2018212966 ^MJV