Politie, wnd. Hoofdofficier, wnd. President van de Rechtbank en Deken van advocaten Overijssel spreken over incident in Gronau in Enschede

6 november 2019 19:16
Bron: Politie.nl

Naar aanleiding van het schietincident in Gronau kwamen woensdag Politiechefs Pim Miltenburg en Karlijn Baalman, wnd. Hoofdofficier van Justitie Marthyne Kunst ,de wnd. President van de Rechtbank Elmy Elderman en de Deken van de Orde van Advocaten in Overijssel Carl Luttikhuis bij elkaar. Allen voelden ze de noodzaak om vanuit hun eigen discipline met elkaar over het incident te spreken.

Volgens Marthyne Kunst is het gesprek een logische stap. “We begrijpen dat dit incident, na het verschrikkelijke incident in Amsterdam, veel emoties oproept. Bij het slachtoffer en diens omgeving, maar zeker ook op iedereen die werkzaam is als advocaat, rechter, officier van Justitie of agent. Dan is het goed om elkaar op een moment als dit in de ogen te kijken.”

Oog hebben voor wat er speelt

Volgens iedereen was het een prima gesprek. De afspraak werd gemaakt om onderling te blijven afstemmen, zodat vragen van de achterban goed kunnen worden beantwoord. Volgens Karlijn Baalman was het niet alleen een goed maar ook een noodzakelijk gesprek. “We vinden het belangrijk dat de mensen weten dat we oog hebben voor wat er speelt, dat we eventuele risico’s in kaart brengen en daar op acteren. Daar mogen mensen op vertrouwen. We blijven de komende periode met elkaar in contact.”