Speciaal videoteam ingezet tijdens onderzoek naar overlijden baby in Haaksbergen

29 mei 2020 11:50
Bron: Politie.nl

Aantal bewoners Jan Vermeerstraat worden verzocht hun voertuigen niet op 2 juni in hun straat te parkeren.

Het rechercheteam dat de toedracht en de doodsoorzaak onderzoekt van een pasgeboren baby, overleden op  11 april j.l, gaat in opdracht van de rechtbank samen met het Landelijke Video Reconstructie Team een reconstructie uitvoeren. Dit zal op 2 juni plaatsvinden in de woning van de verdachte en haar partner.

Een aantal  buurtbewoners van de Jan Vermeerstraat (vanaf de hoek met de Rembrandtstraat tot/met perceel 13)  krijgen vrijdag 29 mei een flyer in de brievenbus met het verzoek hun voertuig niet op 2 juni tussen 9.00 uur en 17.00 uur in de straat te parkeren. De (parkeer)ruimte heeft het onderzoeksteam nodig voor het plaatsen van twee speciale werkunits/containers en een regiewagen. Tevens zullen er schermen worden geplaatst zodat het team zo goed mogelijk en in alle rust de reconstructie kan uitvoeren. De wijkagent zal de gehele dag voor deze bewoners aanwezig/bereikbaar zijn. 

Het rechercheteam hoopt dat de reconstructie een bijdrage zal leveren aan de waarheidsvinding. 
Nadere informatie over de inhoud en het verloop van deze reconstructie zal in het belang van het onderzoek niet gegeven worden.