Olst - Politie Olst flexibeler door schrappen vaste spreekuren Holstohus

31 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Dienstverlening verbeteren, zichtbaarheid vergroten en daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben.

De politie in Olst gaat per 1 juni 2018 bij wijze van proef stoppen met de spreekuren in het Holstohus. Dit gebeurt om meer op straat te kunnen zijn en om beschikbaar te zijn waar en wanneer dat u uitkomt. Na 1 december wordt de werkwijze geëvalueerd. De wijkagenten en hun collega’s maken nog steeds gebruik van het Holstohus om daar af te spreken met bewoners en medewerkers van andere instanties.

Minder bezoekers spreekuren
De politie in Olst merkt dat steeds minder mensen naar de spreekuren in het Holstohus komen. Oorzaken hiervan zijn o.a. dat u voor gevonden of verloren voorwerpen en de vermissing van een reisdocument terecht kunt bij de gemeente en niet meer bij de politie. Ook verschuift het contact steeds meer richting social media. Daarvoor is in de elf gemeenten van het politiedistrict IJsselland een speciaal webcare team actief. Volgens teamchef Gert Telman is het uitgangspunt daar te zijn waar de mensen de politie nodig hebben: “Dan is het jammer dat agenten in het Holstohus zitten te wachten op bezoekers die niet komen.”

Flexibele dienstverlening
Om de dienstverlening te verbeteren is in overleg met de gemeente Olst-Wijhe besloten om de vaste spreekuren in het Holstohus te schrappen. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om te werken vanuit het Holstohus worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeente Olst-Wijhe. Telman: “Willen mensen thuis met een agent afspreken? Prima. Een afspraak in een wijkcentrum? Ook geen probleem!”

Hoe werkt het?
Wilt u contact met de politie? Bel het telefoonnummer 0900-8844 of neem contact op via Twitter of Facebook. Samen met u overleggen we wat in uw situatie de best passende mogelijkheid voor contact is.

Vaker aanwezig in uw wijk en dorpskern
Door de huidige technische middelen kunnen agenten op iedere plek aangiftes opnemen - ook bij u thuis- en andere werkzaamheden verrichten. Agenten zijn hierdoor fysiek meer aanwezig op straat in de wijken en dorpskernen. Het streven is om u van dienst te zijn op tijden en op locaties die voor u goed uitkomen.

Bereikbaarheid politie in Olst
U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren, 24 uur per dag, contact opnemen met de politie in Olst.
-Telefonisch via 112 (spoed) en via  0900-8844 (voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt);
-Via www.politie.nl;
- Via social media tussen 7.00 uur en 23.00 uur:

op Twitter via het account POL_OlstWijhe
Op Facebook zijn we te vinden via @Pol_ Olst/Wijhe      

Bezoekadres
Politiebureau Raalte
Mettingenlaan 80
8102 ER Raalte

Overijssel Raalte

  • 4b4f7ea8b2484cc31c85e6720351af35