Leiden - Onder invloed achter het stuur

4 oktober 2018 14:07
Bron: Politie.nl

Dat controles in het verkeer belangrijk zijn, bleek de afgelopen nachten rondom festiviteiten voor het Leidens Ontzet. In totaal reden 29 bestuurders onder invloed, met een rijverbod of zonder rijbewijs. Dat is beduidend meer dan de gemiddeld vier bestuurders per nacht van vorig jaar.

Agenten controleerden op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Mensen onder invloed achter het stuur hebben een trager reactievermogen en kunnen ernstige ongelukken veroorzaken. Zij zijn een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

In de nacht van 2 op 3 oktober kregen tien bestuurders een proces-verbaal, omdat zij met alcohol op achter het stuur zaten. Scores lagen tussen 320 Ugl en 605 Ugl.  Een andere bestuurder kreeg een proces verbaal voor drugsgebruik in het verkeer. Iemand reed zonder verzekering. Weer een ander met een al eerder opgelegd rijverbod. Over de stoep rijden mag ook niet. Dus ook daar kreeg iemand een bekeuring voor.

In de nacht van 3 op 4 oktober kregen elf bestuurders een proces verbaal, omdat zij teveel gedronken hadden. De uitslagen van de testen lagen tussen de 260 Ugl en 575 Ugl. De politie nam van twee beginnende bestuurders het rijbewijs in. Drie bestuurders kregen een proces verbaal, omdat zij zonder rijbewijs reden.

De politie handhaaft de wet en is het gezag op straat. Zij controleerde deze nachten zo’n 1.000 bestuurders. Deze controles dragen bij aan de veiligheid op straat en een gezellige viering van het Leidens Ontzet voor iedereen.