Haarzuilens - Hennepkwekerij aangetroffen na brand

12 december 2016 11:16
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag 11 december ontstond er brand in een schuur aan de Thematerweg. In de schuur, en in een nabijgelegen schuur, bleek een hennepkwekerij te zitten. Een verdachte werd aangehouden.

Rond 17.10 uur kwam een melding van een uitslaande brand in een schuur. De brand sloeg over naar een woning ernaast. De naastgelegen woningen werden ontruimd. De brandweer liet de brand gecontroleerd uit branden. In de afgebrande schuur bleek een hennepkwekerij geweest te zijn. In een naastgelegen schuur troffen agenten een nog in werking zijnde hennepkwekerij met bijna 11.000 hennepstekjes. Een man die zich op het terrein bevond, werd aangehouden als verdachte. De kwekerij werd ontmanteld, een nader onderzoek is ingesteld.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting zoals hier boven beschreven. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
-       Aanwezigheid van hennepgeur;
-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of
        elektriciteitsaansluiting;
-       Constant zoemend of ronkend geluid;
-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-       via 0900-8844
-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer
079-3458999

Utrecht Haarzuilens

  • e9b481f796ff825a3b1911e3995a99a9